onsdag 27. juni 2012

Retorikkens far

Hvem kalles også for retorikkens far, og hvorfor? Retorikk er læren om talekunst (gresk ρητωρ, rhêtôr, tale, og techne, kunst). I moderne tid er retorikken ofte blitt definert som læren om overtalelse. Retorikk, tradisjonelt definert som kunsten å tale for å overbevise, samt tradisjonen som forteller hvordan dette kan læres og videreformidles.


Sokrates (4- 3f.Kr); Jeg vet at jeg intet vet! Aristoteles (384–3f.Kr.) regnes som retorikkens far - beskrev . Aristoteles anses som retorikkens far, og opp gjennom tidene har det vært mange politiske og andre type ledere som har kunnet retorikkens . Konklusjonen er klar: Les denne teksten om retorikk og retoriske virkemidler grundig! Aristoteles (3– 3f.Kr) regnes av mange som ”retorikkens far”, fordi han skrev verdens første lærebok i retorikk.


Aristoteles (384-3f.Kr.) var en gresk vitenskapsmann og filosof, og regnes som retorikkens far (bildet til venstre).

Bruken av retorikk vil påvirke dine lesere til å bli overbevist om budskapet i tekstene dine. De retoriske grepene du velger er viktige for å gi deg troverdighet og . Som selvstendig vitenskap er retorikken ganske riktig amoderne, eller i. For Cicero, den humanistiske retorikkens far, er det ikke mulig å . Hvis tanken nettopp er få noe fram i lyset, bør man ikke bare se til en amerikansk kunstfotograf, men gå tilbake retorikkens far. Livets vei synes å kjennetegnes av en høy grad av kontingens?

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete har hatt mye å lære av retorikkens far, Aristoteles. Nå skal hun ta i bruk ethos, pathos og logos for å . Hva er de viktigste faktorene som har bidratt til at forståelsen av ekteskapet og barns rett til mor og far er blitt grunnleggende endret i løpet av noen få år? Den greske filosofen Aristoteles vert rekna som retorikkens far. Han skreiv Rhetorica som var eit forsøk på å beskrive retorikken . Retorikkoppgaver har da også blitt svært vanlig til både muntlig og skriftlig eksamen.


Etos, logos og patos er tre sentrale begrep innen retorikken.

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...