tirsdag 6. mars 2018

Hvordan lagre vin hjemme

Vin skal lagres mørkt og kjølig, mellom og °C. Helst i en konstant temperatur (hvor °C er det ideelle), men ved en jevn temperatur-kurve, . Vin som skal ligge lagret over en lengre periode, bør oppbevares et mørkt og svalt ste og den optimale temperaturen er mellom 8 .

Det beste du kan gjøre for vinen, er å ha en egen lagringsplass for den. Skal du lagre mye vin, kan det lønne seg med et vinskap. IKKE HA DEN PÅ KJØKKENBENKEN: Kartongvin tåler varme. HA I KOTT: Vinmonopolet anbefaler deg å lagre vinen din i et kott, eller i et skap på. Vin lagres liggende ved 8-grader i en mørk, stabil kjeller.


Først og fremst den at nesten all vin har godt av ett år eller flere i kjelleren. Vin som lagres i flasker med kork skal oppbevares liggende slik at orken ikke tørker.

Men hvordan skal du så regulere vinens temperatur? Han påpeker at det ikke er greit å lagre vin på kjøkkenbenken, men at den godt kan. Mange lagrer vinen i en åpen hylle på kjøkkenet, og da gjerne høyt under taket. Bare badet er et dårligere egnet rom for vinoppbevaring, . Til slutt husk at vinen vil smake bedre etter lagring og bør være minst år før den drikkes.


Vin er en levende organisme som utvikler seg over tid. Det er særlig fire ting du bør tenke på når du vurderer å lagre vin over lengre tid: temperatur, luftfuktighet, .

Selv om mange lagrer viner, så er det nok flere som oppbevarer. Det er et par enkle ting man må huske på når man skal lagre vin. De tre viktigste tingene er temperatur, omgivelser og plassering. Jeg har lenge hatt lyst til å skrive noen ord om det å lagre øl.


Min konklusjon er i så fall at det ikke spiller så stor rolle hvordan du lagrer flaskene dine. Har selv satt vekk kassevis med mislykket hjemmebrygg i håp om at . TYPISKE TABBER: Mange er ikke klar over hvordan vin bør lagres før. Mange tenker at hvitvin hører hjemme i kjøleskapet, men både rød og . Du trenger ikke å ha en vinkjeller for å holde viner i god stand. Her er noen forslag som skal hjelpe deg med å holde dem . Før vi gir våre anbefalinger for hvordan du best lagrer vin, husk at de aller fleste viner. Vel hjemme bør vinen lagres på et kaldt og mørkt sted.


Skal man lagre vin bør den ikke ligge i romtemperatur. Dvs 15-er ideelt for de fleste rødviner. Om skumgummi demper vibrasjonen aner jeg ikke, men hvordan skal den egentlig . Her får du vinekspertenes beste tips til korrekt lagring, i både hus og leilighet.


Engebretsen, som forklarer hvordan de går frem for å bygge vinkjeller til sine kunder:. Lyst til å dra på visning fra sofaen hjemme?

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...