tirsdag 26. desember 2017

Hvor kommer kaffe fra

Det morsomme er at de ulike steder kaffen dyrkes, gir høyst forskjellig smak og aroma. Ok, så hvor kommer kaffen fra – verdensdel og lan . Kaffen kommer fra de tre indonesiske øyene Sumatra, Java og Sulawesi. Dette skjer i smale skyllerenner med rennende vann hvor det tunge smusset synker . Dersom kaffen kommer fra ett enkelt område, vil den være merket “single estate” eller “single.


Landet har regioner hvor det dyrkes kaffe. Kamelernes efterladenskaber er brugt som brænde, og kødet fra kaffebuskene er brugt til at bage brød af. Måske er der med mellemrum smuttet en kaffebønne . Tar du en titt på verdenskartet, vil du oppdage at all kaffe i hovedsak dyrkes i et belte rundt jordens ekvator. Det er i denne fruktbare klimasonen kaffeplanten .

Hver avling av kaffe har en unik smak akkurat som vin. Fra bønne til kopp: Kaffebønner kommer fra kaffebær som vokser på kaffetrær. Danmarks kaffe kommer normalt fra verdens største kaffeproducent, . Det finnes også en myte som forteller at kaffen ble oppfunnet langt tidligere. I tillegg har det mye å si hvor kaffeplantene kommer fra. Det er nemlig på Afrikas horn kaffen opprinnelig kommer ifra, noe som har ført til.


Hvor enn man beveger seg i landet kan man kjenne duften av nybrent kaffe.

Bønner som små kirsebær og rød farge vokser på kaffe anlegget som er. Hvor lenge må du koke egg for Deviled egg? Hvor tager du hen for at drikke verdens bedste kaffe? Guatemala dyrker god kaffe, og den bedste kommer fra Antigua, som i mere end 2år . Kaffen henter sitt særpreg fra jordsmonnet, vannet, solen og kaffedyrkerens.


Blomstringen avhenger av hvor høyt kaffen dyrkes, samt klima og dyrkingsområde. Som kaffens fødeland har Etiopia lange kaffetradisjoner. Ordet ”kaffe” mener man kommer fra navnet Kaffa, en region i Etiopia hvor kaffebusker fortsatt vokser . Vi er opptatt av å brenne den mest smakfulle kaffen og på samme tid. Uten kaffe mange mennesker komme gjennom ikke dagen, . Kaffe er en av de mest populære varm drikke i verden.


Om lag en tredjedel av den globale produksjonen kommer fra dette søramerikanske . Derfor er vi veldig nøye med hvor kaffen vår kommer fra, hvem som produserer det, hvem som arbeider på plantasjene og at de har gode . En Single Origin-kaffe kommer fra en spesifikk region. Kaffedyrking i produsentlandene - Hvordan defineres kaffens kvaliteter? Protokoll for hvordan teste kaffe korrekt - Hvilke kaffer skal vi . Tar du deg et minutt og leser her, gir vi deg hurtigkurs i kaffe.


Men vi kommer gjerne på besøk og gir deg noen råd om hva som kan passe best hos dere.

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...