torsdag 21. desember 2017

Håndkvern korn

Håndkvern eller dreiekvern, som den også blir kalt, har vært benyttet i flere hundre år til å male korn med - her i landet for det meste bygg og . Håndkvern er et redskap for med håndmakt å forvandle korn til mel. Redskapet består av to runde steiner: over- og understein.

YHL34 Håndkvern, foto av handkvern Opphavet til håndkverna er todelt. Ei håndkvern for maling av korn fra gården Ryggen, g. Korn og Kvern - Tenk å alltid ha ferskt mel eller fersk frokostblanding. Kanskje den mest populære av alle håndkverner i dag er det kaffekvern.


Den kornkvern kan også anvendes for å male kjerner av korn for å produsere . Tenk hvor slitsomt det må ha vært å male korn til mel før denne oppgaven på noen som helst måte var blitt automatisert! Barna kan få treske med sliul på den tradisjonelle måten, male korn på håndkvern og deretter .

Kvern, apparat til knusing og maling, særlig av korn; men også kjøttkvern,. Håndkvernen fikk etter hvert en konkurrent i vasskvernen eller . Maling av korn til mel, som siden blir til grøt og flatbrø har fått en ny. Det var utenkelig at andre enn kvinnfolk skulle male på håndkverner. I Bondelagsteltet fikk barn male sitt korn til mel ved hjelp av gamle håndkverner.


Som lønn for strevet serverte Bondelaget sveler laget av . Gjennom det meste av forhistorisk ti vikingtid og sagati ble kornet malt for hånd.

Roterende håndkverner kom til landet i romersk jernalder. Også i gamle dager var det om å gjøre å male det beste korn og å ha de beste. Den avløste den manuelt utførte kornknusing eller maling med håndkvern som . Håndkvern i bruk i Tibet, fotografert 1938. Gården der Karstein vokste opp – på åkeren ble det dyrket korn. Det var straffbart å male eget korn – enten med håndkvern eller hemmelige, kooperative småmøller skjult for konger og biskoper.


Malingen av kornet skjedde i begynnelsen på ei håndkvern og var typisk kvinnearbeid. Kornet ble da lagret helt på gården, og en malte bare litt om gangen hver . Ikke bare skulle kornet sås, men vårflommen skulle også utnyttes. Egge museum viser hvordan ei håndkvern ble brukt til å male korn.

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...