fredag 30. juni 2017

Hvalkjøtt i brun saus

Når den velkjente osen av mamma-Tordis sin brunsaus-jevning sivet ut fra kjøkkenet, da visste vi at vi hadde noe å glede oss til. Jeg husker selv når jeg var liten fikk hvalkjøtt til middag. Vi lagde som biff eller som bankekjøtt i brun saus.

Skal lage hvalbiff i morgen kvel og lurer på hva jeg kan lage som tilbehør? Stek hvalbiffen, lag brun saus fra bunnen av, bruk stekesjy fra . Lurer litt på hvilken forhold til folk rundt om har til hvalkjøtt? Du kan servere med bare stekesjy MEN jeg syns personlig det blir en herlig kombinasjon med litt brunsaus laget av stekefettet og mel. Ferskt hvalkjøtt er selvfølgelig best, men kjøttet som du finner i frysedisken er også helt greit og.


Brun kjøttet i en varm stekepanne, i flere omganger og ha det over i en gryte. Kjøttkaker i brun saus med makaronistuing. Hvalkjøtt stekt som litt rosa biff er den vanligste måten å servere hvalbiff på.


Hvilken saus som servers blir en smaksak det kan f. Sausen er sjølsagt muskatkrydra, som alltid ellers! Ha smør i en jerngryte la det blir brunt. Stek først grønnsakene i smør uten at de blir brune.


Brun smør i stekepannen, og stek kjøttet raskt på begge sider. Steker hvalbiff, løk og lager brun saus av sjyen, har kokte poteter og grønnsaker .

På 1970-tallet var det vanlig å steke ihjel tynne hvalskiver, før de ble kokt i brun saus. Resultatet ble kjøtt så tørt og seigt at man måtte ha . Hvalkjøtt er lett å variere og kan kort sagt benyttes i alle retter hvor man ellers. Hvalkjøtt inneholder også jern, vitamin A og like mye vitaminer fra B-gruppen som andre kjøttvarer.


Uncle Bens eller samme saus som til noen av wok-oppskriftene. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun det ved skarp varme ca. Dette betyr sannsynligvis også at hvalkjøtt på denne tida var billig.


Første tanken min med hvalkjøtt: Sommer, 50- tall. Vi spiste utrolig mye hvalkjøtt i brun saus. Harstadværing som etter mange gode år i Oslo har valgt Bodø til hjemby.

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...