Kaffearbeider med en kurv kaffebønner i Etiopia. Kaffeplanten kom opprinnelig fra det moderne Etiopia. Det har blitt fastslått på bakgrunn av arkeologiske utgravninger at vill kaffe har .

Kr (eller deromkring) oppdaget Kaldi fra Axum i det vi nå kaller Etiopia, at geitene hans ble voldsomt utagerende og . Kaffens historie: Omkring år 5opdagede en arabisk gedehyrde i Etiopien, Kaldi, at hans geder opførte sig mærkeligt efter at de havde spist nogle røde bær fra . Det eldste sporet vi finner etter kaffe er en 15år gammel historie fra Etiopia om gjeteren Kaldi. Kaldi oppdaget at geitene oppførte seg merkelig etter at de . Kaffen ble kjent i Norge allerede ved slutten av 1600-tallet, men fikk først sitt gjennombrudd på 1800-tallet. Kaffe ble kjent i Norge allerede ved slutten av 1600-tallet, men fikk først sitt gjennombrudd på 1800-tallet.
Kaffehuset Friele har handlet kaffe i nedgangs og oppgangstider.
Det finnes mange historier om oppdagelsen av kaffe og dens stimulerende effekt. En av de eldste forteller om en ung gjeter i . Norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er næringens . Det aller meste av kaffen som importeres til Norge er råkaffe.
Når vi kjøper kaffe fra et område, er dette ofte en blanding fra flere kaffeplantasjer. Kaffens historie starter helt tilbake i 13. Etiopia, mens det tidligste sikre bevis på at noen har drukket kaffe. Rasmus Flor Kjeldsberg åpnet sin første kolonialbutikk i Trondheim, og helt fra starten var kaffe ett av hovedproduktene.
Kjeldsberg forsto hvor viktig det var at . På Norsk Folkemuseum interesserer vi oss for kaffedrikkingens historie. Utstyret som blir brukt, hva som blir regnet som god kaffe eller ikke og hvem man drikker . ASKO og NorgesGruppens historie går tilbake til 18da bondesønnen. Begge disse lovene ga rammevilkår for handel, import og en ny nasjonaldrikk, kaffe. Først kom kaffen til Venezia via Tyrkia, Konstantinopel. I 16kom det første bokførte partiet kaffe til Sverige, da et halvt kilo kaffe ble fortollet i Göteborg som . Det er noe helt spesielt med oss mennesker og forholdet vi har til kaffe.
Vi trenger den for å komme i gang med dagen, og den gir en helt egen gnist for å få ting . Kaffe deles inn i to grupper: Coffea Arabica og Coffea Robusta. Arabica kaffe er den edleste av de to og bortsett fra After Dinner blen består alle våre rene .