mandag 25. juli 2016

Tenne grill uten tennvæske

Tennvæske stinker, og kan forringe grillmaten. Dynker du grillkullene i tennvæske må du vente minst miunutter før du kan tenne opp. Trikset hans er å bruke en skibrenner til å tenne opp grillen med.

Deretter lette jeg febrilsk etter tennvæske - det kunne jo stå igjen etter forrige eier? Til slutt gav jeg opp og grillet pølsene i stekepanna. Hold hodet unna selve grillen når den tennes.


Prosessen fra du heller på tennvæske til grillen er varm nok tar bortimot minutter. VERN OM SMAKEN: Tennvæske hører ikke hjemme på grillen. KUNSTEN Å TENNE OPP: Du må ikke bruke tennvæske.


Visste du at du faktisk kan tenne opp for grillen uten å måtte peise på med litervis av stinkende, smaksettende tennvæske?

Bent Stiansen sier at vi skal glemme tennvæske. Sjekk videoen så ser du hvordan en ekspert tenner grillen! Tennvæske setter nemlig smak på maten - og det er dessuten vrient å. Deretter tar du litt avispapir og plasser under starteren for så å tenne . I mange jernvare- og hagebutikker går det an å kjøpe en metallsylinder for grillopptenning.


Grillkull på toppen og en gammel avis i bunnen. Bent Stiansen viser hvordan du gjør det uten tennvæske.

KK Grillskole - Den eneste riktige måten å. Det er lite som er så kjedelig som å vente på at grillen skal bli varm. Når du tenner grillen, skal du gjøre det uten å bruke tennvæske. Briketter brenner lenger men kull har bedre effekt, så hva som er best å bruke avhenger av hva du legger på grillen.


Det kan være en tålmodighetsprøve å grille med kull, og mange foretrekker derfor raskere alternativer, eller slenger på maten alt for tidlig. Når du griller på en uferdig kullgrill, lukter det tennvæske helt bort til naboen. Griller du uten lokk må du løfte kjøttet litt vekk fra varmen hvis det . Man slipper osen av tennvæske og den er renslig i bruk. Grillen tennes opp og like etterpå legges maten på. Ikke la barn og hunder leke uten tilsyn mens grilling pågår.


GRILLER: Svært mange tar sjanser - kanskje uten å vite om det. Tenn grillen som beskrevet over, og når kullet begynner å brenne trekker du . De mest fanatiske grillerne står opp klokken fem om morgenen, setter på grillen. Da er det raskere og bedre å tenne grillen uten tennvæske.


Med en grillstarter kan du enkelt fyre opp kull og briketter uten tennvæske.

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...