mandag 27. juli 2015

Hvalkjøtt gryte med fløte

Hvalkjøtt er noe som jeg syntes er veldig godt både på grillen og som i en. Ingredienser: 8gr skav av hvalkjøtt; stk brocoli; stk kepaløk; 1gr sopp; fløte; kraft; einebær; creme fraiche; salt; pepper; urter. Fersk hvalkjøtt har ikke transmak og kan holde seg like godt i flere.

Jeg husker selv når jeg var liten fikk hvalkjøtt til middag. Bakte poteter, fløte gratinerte poteter og lignende. Ha i en stor ss med meierismør i en gryte, og varm opp.


Rasp hele den lille runde hvitløken, og la dette surre litt før du tar oppi bitene av brokkolien. Tin hvalkjøttet såpass mye at du klarer å skjære skiver av det. Krydre med salt og pepper, tilsett fløten og kok det opp.


La det småkoke i 10-minutter til kjøttet kjennes mørt ut.

Til personer brukte jeg 7g hvalkjøtt, saus av dl fløte og hele løk. Ser godt ut, men etter en meget uheldig og seig hvalgryte i forsvaret . Dette er en enkel og tradisjonell oppskrift på hvalbiff med fløtesaus. Den er meget go rask å lage og du behøver ikke noen spesielle kokkekunnskaper.


Dette er vinneren av Folkets oppskrifter juli 2008. Oppskriften ble til under en ferie i Nord-Norge sommeren 199 .

Hvalkjøtt ble holdt for å være fattigmannskost, så da kan det passe med en. Dagens oppskrift på hvalgryte er relativt tradisjonell, men krydret med litt. Tilsett fløte og smør i sausen før kjøttet vendes inn og lunes litt før det . Kjersti kjøpte et fint stykke frossent hvalkjøtt her om dagen, og siden da har jeg vridd hodet mitt for å finne en god.


Ferskt hvalkjøtt er selvfølgelig best, men kjøttet som du finner i frysedisken er også. Hell det over i gryten sammen med solbærsaft, salt, pepper og timian. Hvalkjøtt kan brukes på samme måte som annet mørt kjøtt.


Rør inn dl fløte og smak til med salt, pepper og malt muskattnøtt. Har også hørt at man kan legge hvalkjøtt i melk for å ta bort den.

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...