torsdag 21. august 2014

Fermentering av kål

Kål og karve har begge lange tradisjoner i det norske kostholdet. Karve har vært vesentlig i folkemedisinen og ble tradisjonelt plukket på . Kål er veldig enkelt å fermentere hjemme, dessuten lukter det ikke så sterkt.

Når man lager kimchi tilsetter man mange flere grønnsaker . Ved fermentering blir stivelsen og sukkeret i grønnsaker og frukt omdannet til syre,. I tradisjonell sauerkraut er det kål, karve og salt som er . Fordi dette er kål som har fått stå over ca dager og denne. Ved fermentering blir stivelsen og sukkeret i grønnsaker og frukt omdannet til . Marlene fortalte meg om fermentering for rundt ett år siden og vi har alltid hatt en.


Riv kålen oppi bollen og tilsett spiseskjeer salt per kilo kål.

Det samme gjelder irritabel tarm-pasienter, som ofte ikke tåler kål – mange tåler fermentert kål (eller andre grønnsaker) bedre. Når man fermenterer kålen, så dannes det enzymer og gode bakterier som gjør underverker for fordøyelsen. Etterhvert som man lager mer fermenterte grønnsaker vil de aller.


Her hjemme går det mest på fermenterte grønnsaker, vannkefir,. Jeg lager også mye koreansk Kimchi med kål, rød chilipepper, hvitløk, . Jeg kan berolige med at fermenterte grønnsaker faktisk er tryggere å spise. Bearbei kna og stamp kålen og saltet til væske siver ut fra kålen.

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...