torsdag 28. mars 2013

Hvor mye kaffe i presskanne

Mål opp riktig mengde kaffe i presskannen. Er du litt pirkete, blir kaffen mye bedre. Her er tipsene til hvordan du får mest ut av presskannen din fra Jørgen Bodum, CEO i Bodum, som for .

BRUK VEKT:Du trenger gram kaffe per liter vann=. KAFFE: Nordmenn drikker mye kaffe, men hvor mye er egentlig for mye? Hvor mange spiseskjeer med kaffe trenger man (ca) for å lage kaffe i en presskanne som rommer liter? Med en presskanne kan du lage nydelige kaffebrygg med rik og fyldig. Hva slags ost på ostefatet, hvor mye og hva slags tilbehør?


Du må kjøpe kokmalt kaffe, litt større korn enn hva som er på filtermalt. Så tar du av lokket på presskanna og fyller ca 1-cm kaffe i bunnen på .

Grunnen til at nymalt kaffe lukter godt, er at den slipper mye aroma straks etter at den er malt. Jo mer nymalt kaffen er, jo mer av godsakene . Filterkaffe Mål opp måleskjeer (a' g) filtermalt kaffe fra en nyåpnet pose. Du kan velge både kokmalt kaffe, filterkaffe eller presskannemalt kaffe, men det aller beste er selvsagt om du maler kaffen selv. En viktig faktor for å få kaffen slik du ønsker, er riktig mengde kaffe i forhold til vann.


Vi har laget en film som forklarer hvordan vi anbefaler å lage kaffe i en presskanne. Enten du tilbereder kokekaffe, filterkaffe, presskannekaffe eller espressokaffe, gjelder det noen enkle, felles regler for å få et godt resultat.

Et kaffefilter er egentlig nok til å lage den perfekte kaffe. Ja, det er i grunnen bare å prøve seg fram og finne ut hva du liker. Jeg har nå investert i ei presskanne som kan lage opptil kopper kaffe av gangen.


Ved all tilberedning av kaffe er det viktig å bruke rent utstyr, friskt kaldt vann, god og. Husk på å rense trakteren ca hver dag, alt etter hvor mye den blir brukt. Så det er greit å vite litt om hva som skjer under bryggeprosessen for lettere å. BRUK FILTER: Den nye trenden med kaffemaskiner og presskanner øker kolesterolet,.


Hvor mye man drikker er viktig, sier Drevon til tv2. Ble presskanna plassert innerst i skapet fordi du ikke syntes resultatet var strevet verd? Det kan skyldes at ekstraherings-tiden – tiden kaffen og .

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...