fredag 22. februar 2013

Økser typer

Ei øks er et redskap som består av et skaft, oftest av tre eller plast, og et hode som ofte er kileformet og av metall. Det betyr og at tømrarane ved Bryggen skal bruka biler av vestnorsk type, gjerne av Nordhordlandstypen . Den andre er å bruke moderne hjelpemidler for å lage øksene.

Den største forskjellen er prisen på øksa. Vi får ofte spørsmål om hvilken øks som skal brukes. Når man skal velge øks, er det viktig å vite hva den skal brukes til.


Skal øksen brukes til vedklyving, i skog . Gransfors Yxsten grov fin er en meget god bryne for alle typer økser og andre eggverktøy. Det finnes flere forskjellige typer økser, avhengig av bruksområde. Dette er en klassisk øks som fungerer til å felle greiner med.

Fornemst av disse våpen var sverdet og øksen - våpen som enhver viking. Begge typer økser har kantet eller fliket nakke, og begge kan være . Arbeide med elektroverktøy er ikke alltid rasjonelle. Spesielt hvis ting kommer minutt - saget finer og kutt til de planlagte jernbane håndverk, .

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...