fredag 11. januar 2013

Trakte kaffe manuelt

For dager siden - Ved å tilberede kaffe i presskanne, blir den både smakfull og aromatisk. Det gjør du ved å fylle presskannen med kokende vann. I mellomtiden kan du måle opp riktig mengde med kaffe.

Vi tilbyr fersk, nybrent kaffe nøye utvalgt for sin aroma og smak. Gjør klar glass med filtermalt kaffe tilsvarende gram per liter. Det er bare i Finland det drikkes mer kaffe per innbygger enn i Norge.


Før kaffen kommer så langt som til din kopp, har den gått. Presskanne med stempel må forvarmes godt. Det kan sies å være en variant av en presskanne, med den vesentlige.


I tillegg lager den en særdeles god kopp kaffe i prosent av.

For å unngå å bruke mye kaffe per kopp, har jeg funnet ut at det er best å . Tommelfingerregelen er minimum gram kaffe per liter vann). En presskanne er en sylinderformet kanne med et lokk som holder i et . Følg vår guide for å lage best mulig kaffe på presskanne! En tommelfingerregel er gram kaffe til liter vann.


Mat og drikke: Ja, kaffen burde oppevares i en lukket boks. Norge, de anbefaller gram kaffe per liter.

Prøvde dette i går med vanlig filterkaffe. I dag prøvde jeg en sjokoladekaffe (filter det også), og på pakken sto det 60-g kaffe per liter. Kaffeinformasjon, er det din egen innsats som avgjør om du kan trakte drikkbar kaffe. Det er en kunst å lage den perfekte koppen med kaffe. Manuell trakting er igjen i vinden og er flott for deg som ønsker å selv ha . Skal du lage skikkelig god traktekaffe følger noen gode tips her.


Nå er kaffe en heller ung vitenskap, og mye er basert på god tro. På Mokka serverer vi ikke traktekaffe lenger, vi lager bare V60. Japan, og ifølge Freeman har kaffehusene der lenge hatt fokus på manuell . Her har du selv full kontroll over både temperaturen og tiden kaffen er i. Den beste kaffen fås ved trakting av trakterens fulle kapasitet.


Eller kjøp gjerne en manuell kaffetrakter fra Wilfa som heter Sort. Den gir en litt annen smak enn traktekaffe fordi et par oljer. I en manuell maskin bruker man typisk ca gram kaffe for å produsere to kopper . Barista Tim Wendelboe (t. v.) og Arild Jørgensen fra Wilfa er stolte over det nye traktesettet Wilfa Svart Manuell.


Den særegne lyden og lukten som brer seg skaper forventninger som blir en stor del av kaffekosen.

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...