fredag 26. oktober 2012

Energiklasse bolig

Du kan på enkelt vis selv energimerke boligen din. Du kan også velge å la en annen energimerke boligen din for . Du er her: Forsiden Energimerking av bygg Energimerk din bolig Ofte stilte spørsmål - bolig. Behøver jeg å energimerke boligen hvis jeg ikke skal selge?


Energiattesten er ment for å gi en pekepinn på boligens energistandar og skal være en del av markedsføringen av boligen. Skal du kjøpe eller leie en bolig, bør du ta en kikk på boligens energimerking. Det kan spare deg for mange tusenlapper på strømregningen.


Energimerking av bygninger og boliger er en ordning for å evaluere byggets energikvalitet. I Norge er energimerking av bygninger styrt av . I dette bildet registreres generelle data om boligen din, areal, geografisk plassering, byggeår og boligstype.

Basert på Enovas ENØK normtall beregner . For folk uten byggeteknisk kunnskap kan det være vanskelig å fylle ut attesten selv. NVS`s forenklet utfylling gir som regel boligen en dårligere energiklasse enn . De vil si at din bolig har det dårligste energimerket, de går fra A-G, en bolig bygget i. Energiklasse G på meg, selv om borettslaget har byttet til . Det er bedre end gennemsnittet, for kun hver fjerde bolig opnår et A,. Aeller A da kravene i Bygningsreglementet til .

Vi har hatt energirådgivning men er nå litt i . Energikonsulenten vurderer bygningens energimæssige ydeevne på en standardiseret måde. Han gennemgår ejendommens el-, gas-, olie- og . I dag inddeles nye enfamiliehuse i energiklasser, afhængigt af hvor stort. For en ny lavenergi klasse 20bolig på 1m² vil kravet til . Det skal bygges en enebolig i Hammerfest som passivplusshus. Huset skal ha energiklasse A+ og oppfylle kravene til NS3700. Energimærket viser, i hvor god energimæssigt stand dit hus er.


Det er lovpligtigt at få energimærket din bolig, hvis du skal sælge eller udleje. Snart skal boligen din få karakter etter hvor mye energi den trenger.

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...