onsdag 11. april 2012

Tørkeskap + speking

Vurderer å prøve å bygge meg et tørkeskap til speaking av kjøtt og er i den anledning ute etter gode ideer til hvordan dette best kan gjøres. Det er ei treramme med dør i, kledd med fluenetting. På den ene veggen har jeg montert en badevifte som .

Les og lær hvordan du salter og speker spekeskinke og fenalår til hjemmelaget spekemat. Vi forklarer også hvordan du skjærer ut isbeinet. Dette er et tørkeskap, eller lufteskap, som egner seg godt til tørking av fisk og kjøtt. Spesielt laget for utvendig oppbevaring av fisk, kjøtt og annen mat. Det å speke fenalår og ribbe frå sau eller lam – og lage pinnekjøtt.


Sjølv har eg fått far min til å snekre eit ”opent” tørkeskap kledd med . Kunnskapen fantes på gårdene før, men vi har ikke husket på å få den ut av besteforeldrene før de døde, sier . Sylting, Konservering, Speking og Pålegg. Sjekk pinnekjøttet minst annenhver dag for å kontrollere at kjøttet spekes og at det ikke er uønskede insekter eller annet på siden. Husk at fabrikk-spekemat er ikke skikkelig speket, det er fylt opp med saltlake og hurtigtørket i tørkeskap.

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...