Hvis man blander pærer i syltetøy med annen frukt får en gode resultater. Slik er det også for enkelte i dag, sjølv om konserveringsindustrien gjer det langt raskare og enklare å gå i butikken for å få hermetiserte pærer .
ENKELT: Å hermetisere pærer og annen frukt er såre enkelt og krever få ingredienser. VASK: Ren og frisk frukt er et viktig utgangspunkt for å få . Hermetiser litt av høstens epler, så de kan nytes resten av året. Både epler, pærer, plommer, moreller og kirsebær er godt egnet til . Jeg så på hermetisering av tomater, men det kommer et stor bilde av en hamburger over . Hermetisering av frukt, bær, grønnsaker og sopp, var en mye brukt konserveringsmetode tidligere.
På epler, pærer og plommer som skrelles eller .
Oppskrift på hermetiserte pærer med smak av ingefær. Bruk til en superenkel dessert: bak pærene i ovnen med After Eight og litt havrekrønsj . Skrell pærene og kok disse til de er møre. Hermetisering gir oss mulighet til å ta vare på og forlenge vår norske fruktsesong. Både epler, pærer, plommer, moreller og kirsebær er godt . Krydderlake av vaniljestang, stjerneanis og kanelstang smaker kjempegodt sammen med pærer. Men denne krydderlaken kan også brukes til . Og når det gjelder pærer så kan jeg anbefale hermetisering i en enkel sukkerlake eller som her, i en lake . Her om dagen kom svigers med en pose pærer som hadde blåst ned fra treet.
De var litt for harde til at de kunne spises, så da ble det . I gamle dagar vart pærer hermetiserte, og brukt som dessert om vinteren. Spør meg ikkje om oppskrift, har ingen erfaring anna enn . Vi lager dem litt mindre dølle enn din farmor kanskje tillot seg. Vi dynker dem i Rom eller Cognac og gir . Her får du oppskrifter på enkel hermetisering, saft og syltetøy.
De ble brukt til å lage desserten Pærer Belle Helene. Ramnes bygdekvinnelag arrangerer kurs i en kunst våre mødre og bestemødre behersket veldig godt! Bli med å lag nydelig dessert til juleselskapet!