tirsdag 12. juli 2011

Kverne kaffe til kaffetrakter

Mange ønsker å kverne kaffen selv, enten de bruker trakter eller manuell. Temperatur og kontakttid er de viktigste for en kaffetrakter, men det . Tilberedingsmetoden avgjør hvor fint du bør kverne kaffen.

For å utnytte kaffebønnenes aroma til sitt fulle bør kaffen kvernes rett før den kommer i kontakt med det varme vannet. Nykvernet kaffe er kanskje alltid best, men bare hvis du forstår å. Manuelle håndkverner er et rimeligere og godt alternativ om du ikke skal kverne så mye av . Kaffetraktere fungerer best med enten universalkvernet kaffe som er tilgjengelig som. Alle Starbucks-butikker kan kverne kaffe etter denne spesifikasjonen.


Et kaffefilter er egentlig nok til å lage den perfekte kaffe. Har man valget mellom dette og en dårlig kaffetrakter, ville jeg valgt filterholderen, .

Fordelen ved å kverne selv er at du får et mye større utvalg av kaffe å velge i. En kaffetrakter skal ifølge Norsk kaffeinformasjon koke vannet fra grader til 92 . Skal du få trakterkaffen supergod kan det hende at du må legge litt jobb i bryggingen. BRUK VEKT:Du trenger gram kaffe per liter vann=. Er du litt pirkete, blir kaffen mye bedre. Hvilket hakk du skal kverne den på vil variere litt fra kvern til kvern, men det er grovere enn espresso - og finere enn om.


Helt til slutt: Det er ikke sikkert kaffetrakter er det du skal ha.

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...