tirsdag 19. juli 2011

Hardanger sølje

Det er vanleg med ei lita sølje eller ei dobbel halssølje og ei skålsølje i bringa. På vinterbunaden til Hardanger blir det brukt ei lita sølje eller en dobbel halsknapp i skjortekragen. Agnus Dei består helst av heng under en rund sølje, som igjen henger i et langt kjede. Vinterbunaden til Hardanger blir stadig mer populær. I skjortekragen bruker man en liten sølje eller en dobbel halssølje.


Forgylt sølje med korsløv og røde stener. Forgylt sølje med løv, filigran og rød sten. Hardanger sølje forgylt med løv og kors.


Bunnen er stansa forgylt sølv og den har filigrans-dekor i hvitt sølv.

Denne er etter tradisjonen brukt i Hardanger og . Herrebunaden til Hardanger byggjer på draktskikken slik den var frå midten av. Sylvsmidja Sølje, forgylt, Hardanger, 6S, ny pris NOK 238 . På stemplet ser det ut som det står HM 830S. Hardangerbunaden var den første norske bunad i Norge.


Den har sort stakk i ullstoff, og rødt liv i klede. Bilder, pris og informasjon om Hardangerbunad Kvam.

På denne siden finner du også informasjon om tilbehør til Hardangerbunad Kvam. Vi leverer alle modeller til bunadsølv Hardanger. I skjortekragen var det benyttet en liten sølje eller en dobbel halssølje.


Bli den første som omtaler dette produktet.

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...