Gryter som er emaljerte inni, slik som denne, bør imidlertid ha smør. Men skal de vaskes med varmt eller kaldt vann, med eller uten såpe? Er det emaljeringen man skal frykte eller er det det som er under.
Emaljen på panna har heller ikke godt av brå nedkjøling, selv om dette. Alle produkter fra Le Creuset er designet for å oppfylle allsidige matlagingsbehov og for å oppnå optimal brukervennlighet. Skal du varme melk eller lage kakao, bør du altså unngå tynnbunnede. Mens emalje og keramiske belegg er robuste og tåler relativt høye . Le Creuset, eller om det er like greit med en jerngryte? De er jo av støpejern, men jeg har aldri sett en uten emalje.
Støpejern kan også være emaljert, emaljen beskytter overflaten slik at den ikke ruster. De varer evig, så om du ofte lager gryter (på plate eller i ovn) er de. Jeg har en jerngryte jeg ALDRI bruker ettersom den er uten emalje. Deretter tar du lokket av og lar brødet steket 10-minutter til uten lokk. De mer fancy jerngrytene med farger og emaljering er svindyre . Lurer på om det er Jernia eller Åhlens jeg har sett slike på.
Det heter emaljert jerngryte og har INGENTING med dutch oven å gjøre, trust me.
Kommer opp bilde av støpejernsgryte med og uten emalje ved bildesøk etter .