fredag 31. desember 2010

Hvordan tørke kjøtt

Den oppgitte temperaturen på grader er så lav fordi kjøttet skal tørke og ikke bli varmebehandlet slik at proteinene koagulerer. Les og lær hvordan du salter og speker spekeskinke og fenalår til hjemmelaget spekemat. Enkelt sagt betyr å speke det samme som å tørke kjøtt.

Dette er en enkel måte å tørke både elgkjøtt og reinsdyrkjøtt på. Tørket kjøtt smaker perfekt både som turmat og som snacks! Det er også mulig å bruke en tørkemaskin med kurver til dette.


Følg da anvisning på hvordan den skal brukes. Det er genialt å ta med tørket mat på tur. Den holder seg lenge, er lett å bære og smaker godt. Tørket kjøtt kan spises som det er, eller det kan . Strimlet kjøtt hives rett på bakepapir i langpannen i ovnen.


Kan settes inn med salt, pepper eller noe saus om man . Kjøttet var tørka i maskin (ofte brukt til å tørke sopp og frukt). Har funnet noen leverandører, men kanskje det er noen som har erfaringer å dele? Derfor kjører vi nå fire tørkeovner døgnet rundt for å tørke nok mat til turen. Man kan tørke det meste av frukt, grønnsaker og kjøtt.


Salting er en gammel metode for å kunne oppbevare kjøtt over lengere tid.

Her kan du kutte kjøttet i strimler, krydre etter valg og tørke det ved middels varme . Beef Jerky er det samme som tørket kjøtt, gjerne tilsatt eller marinert med krydder. Man kan tørke forskjellige typer kjøtt, og innmat selvsagt. Lurer på om noen har noe godt alternativ til Beef Jerkey tørka kjøtt? Kjøtt som nesten ikke inneholder vann har en ekstremt god holdbarhet, så lenge det blir holdt tørt. Det er blitt utviklet mange forskjellige teknikker for tørking av . Her leste vi om hvordan vi kan tørke kjøtt til å ta med på turen vår, og det fungerer faktisk ganske bra!


Når man tørker kjøtt til bikkjene som skal bli godbiter, bør man koke kjøttet. Hvis kjøttet tørkes mens det er rått og det oppstår en eksplosjon av bakterier under . Kiloprisen for denne forma for tørka kjøtt er sanselaust høg,. Har noe kjøtt og fisk her som jeg tenkte jeg kunne laget god biter til Chicka av, men er usikker på hvor høy temperatur jeg skal ha på ovnen, tid i . Jeg tørker som regel mer enn jeg trenger av de ulike råvarene når jeg.


Vi har hatt stordugnad for å tørke kjøtt og grønnsaker og har nå snart laget. Vet ikke hvordan de kommer til å bli, vet at det har vært tips om å .

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...