Fond er den tykke væsken som er igjen i bunnen av en panne nær man koker ned buljong eller kraft. Har du hørt en kokk si at Den gode smaken ligger i kraften før, men kanskje ikke har turt å sette i gang med å lage din egen kraft fra bunnen av . En god kraft er grunnlaget for den ekstra gode smaken på sauser og supper, og som hever maten opp på ett høyere nivå.
Kraft laget på kjøtt og bein er noe av det beste du kan bruke i. Kraft på skråg, krås og kyllingføtter er billig og styrkende mat. Drikker jeg kraften som buljong er storfavoritten å salte med saltet som Duggurd . Når man skal lage suppe fra bunnen av, starter man alltid med kraft eller buljong, enten den er hjemmelaget, ferdigkjøpt eller blandet av vann og . I spania ligger en liter ferdig kraft på rundt en euro sist jeg sjekket,. Fond er mer som buljong, i alle fall den de har på Meny.
Kraft kan brukes som basis i supper, sauser og pureer, og tilsettes en rekke andre matretter. Eller drikkes alene som styrkende buljong. Kyllingkraft eller buljong er kraft etter koking av kjøtt, fugl, fisk eller grønnsaker. Buljongekstrakt og buljongterninger er industrielt fremstilte . Kraft kokt på dyreføtter har dermed spesielt mye gelatin. Inkluder gjerne kraft daglig i kostholdet: Drikk det som buljong, bland inn i sauser, . Man kjøper buljongterninger i butikkern og blander med vann og koker det til buljongen er blandet i vannet.
Alternativt - og enda enklere - kan kraft lages ved å blande ut buljongterning, buljongpulver.
Ramen består av tre ting, forklarer Anders, – Kraft, nudler og topping. I tillegg til buljong trenger man nudler og topping. Spe med varm kraft og rør sausen klumpfri mellom hver gang. Kyllingkraft eller buljong lager du enkelt fra bunnen. Kjøp en hel kylling, skjær ut fileter og bruk skroget.
Jeg er på leiting etter buljong som har minst mulig salt. Jacobs (oksekraft, lammekraft, fiskekraft, kyllingkraft).