mandag 15. august 2011

Egersund porselen

Samler Samleobjekter Keramikk og porselen Egersund fajanse. Egersund Fayance blå og gule tallerkener.

Kaffeservise til fra Egersund flint fra brukt . Spennende auksjoner på Egersund porselen på QXL. Sted: Eigersun 43Egersun Generelt; Tilhører: Ishavsmuseet Aarvak; ID: ISM. Feyer var sønn av sorenskriveren i Dalane og bosatt i Egersund.


Kaffekanne, fløtemugge, sukkerskål og fat fra Egersund Fajansefabrikk Herrebøe ble solgt for 22kroner.

Vi har nå 1Egersund porselen fra Finn. I mer enn 1år forsynte fabrikken i Egersund det norske folk med steintøy både til hverdag og fest. Egersunds Fayancefabrik er et tidligere norsk industriselskap som er kjent for å produsere steintøy, blant annet servise. Mange blir forvirret når det gjelder merkingen av Feyer fajanse og Egersund Fayance.


Hvordan ser man at gjenstanden er fra Feyer tiden, eller . BLÅHVALMUE skål med lokk, Egersun tidleg 190 brunt stempel. Egersund Fayancefabrik ble etablert i 18og var i virksomhet til 1979. Ved fabrikken ble det laget fajanse, hovedsakelig brunt steintøy med mye av den lokale . Gammelt Egersund porselen, fat og skål i sort og gull. En kort tid var Egesund og Porsgrunn sammen i produksjon.


Noe av det fineste som ble laget var servise Unique av Kåre Blokk Johansen. Se firmaer i bransjen Glass, steintøy og porselen - Forretning fra Egersun Rogaland.

Bodum presskanne kopp hvor mye kaffe

Dersom du benytter filtermalt kaffe skal trekketiden være minst minutter,. Vi anbefaler å trekke presskanne-kaffen i minutter, da blir den...